Menú

València acull el festival Fronteras, una trobada en el qual els escriptors parlen de música i els músics, de literatura

La ciutat de València acollirà, entre el 9 i l’11 de febrer, el festival Fronteras, una proposta cultural en la qual alguns dels escriptors i músics més respectats del panorama valencià i nacional es troben entorn de la música i la literatura. El Festival està organitzat per la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i Les Arts, i a càrrec de la coordinació es troba l’entitat cultural La Fàbrica.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que “este festival obri una nova manera d’entendre la literatura i la música a través dels seus creadors”. Així mateix, ha exposat que “es tracta d’una de les grans novetats culturals de l’any 2023, que ve a enriquir l’ampli ventall de festivals que gaudim a València i que són una marca de ciutat”.

Converses, recitals, concerts i tallers s’inclouen entre les activitats d’un programa dissenyat i dirigit per l’escriptor i periodista Jesús Ruíz Mantilla. El pròxim 20 de gener es donarà a conéixer la programació completa del festival en una roda de premsa que se celebrarà en Les Arts.

Fronteras inclourà converses, recitals i concerts que se celebraran en diversos espais de Les Arts. A més, la xarxa de biblioteques municipals de València acollirà tallers per a tots els públics entorn de la música i l’escriptura i les relacions entre elles. Totes les activitats seran gratuïtes i d’accés lliure, prèvia inscripció en la web festivalfronteras.com

El Festival compta amb l’adreça literària de l’escriptor i periodista Jesús Ruiz Mantilla, qui afirma que “lletra i música han anat de bracet, han transformat vides, remogut consciències, embastat un poderós vincle d’identificació amb les societats en definir somnis, aspiracions, desitjos de canvi mentre al temps han descrit desenganys, drames, derrotes i frustracions. Entre la ironia, l’alleujament i l’alé poètic, els músics han exercit de poetes o narradors i els literats de cantors.”

Per la seua banda, Jesús Iglesias Noriega, director artístic de Les Arts, emmarca ‘Fronteras’ dins de la vocació d’obertura del teatre i els seus diferents espais per ampliar la seua base social. “Les Arts haurà de ser un gran centre de l’art, però també molt més que això: un centre cultural en el sentit més ampli del terme, un lloc d’intercanvi d’idees i trobada entre les obres, els artistes i el públic. Un lloc de curiositat i d’obertura que permeta gaudir del fet artístic, però també porte al públic a la reflexió i contribuïsca al debat sobre qüestions que afecten el nostre entorn”.

El programa complet i els participants en el Festival es donaran a conéixer en una roda de premsa que se celebrarà divendres 20 de gener en Les Arts.