Menú

València aconsegueix una xifra rècord d’afiliacions a la Seguretat Social des de 2006 amb 426.000 persones

Segons les dades facilitades per Labora, la ciutat de València ha registrat al desembre de 2022 la seua millor dada d’atur des de fa 14 anys, amb 48.394 persones desocupades. A més, aquest mes de desembre s’ha registrat un descens de l’atur de 6.030 persones respecte al mateix mes de 2021. “Quan entrem a governar al juny de 2015 ens trobem amb 69.035 persones desocupades i ara hem aconseguit reduir aquesta xifra un 30%, la qual cosa vol dir que 20.641 persones han eixit de l’atur a la nostra ciutat”, ha destacat el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan. 

Al desembre el protagonisme d’aquest descens recau en dones, perquè de 445 persones menys en atur en aquest mes respecte a novembre, 423, això és el 95% són dones. I, a més, per edats, destaca el descens de l’atur en persones majors de 45 anys, que suposen un 50,8% de les persones que han trobat ocupació en aquest mes. 

Així mateix, segons les dades facilitades per Labora, el mes de desembre es van registrar 24.055 contractes, sent de tipus indefinit 12.147, això és, el 51% dels contractes signats al desembre són indefinits. “València continua liderant l’estabilitat en l’ocupació. Per quart mes consecutiu més de la meitat dels contractes signats són de tipus indefinit, que han crescut més d’un 238% en un any”, ha destacat Sanjuan. 

“Aquesta és la radiografia: al desembre de 2021 menys d’un 9% dels contractes era de tipus indefinit, mentre aquesta xifra ara suposa el 51%. Això ens ve a dir que en un any s’han signat 8.556 contractes indefinits més i que, per tant, trobem una major estabilitat en l’ocupació. Aquesta dada ens torna a confirmar que la reforma laboral del Govern ha sigut i està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l’estabilitat en el mercat de treball”, ha remarcat el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Borja Sanjuan.

D’altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de novembre de 2022, el nombre d’afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 426.608, una xifra rècord des de gener de 2006. La xifra de persones afiliades ha crescut un 1,7% respecte al mes d’octubre i un 4,3% respecte al mes de novembre de 2021, la qual cosa suposa un increment de 17.559 cotitzadors tan sols en l’últim any. A més, si s’analitzen les dades en comparació amb el mes de novembre de 2019, abans de la pandèmia, les afiliacions han crescut en 32.634 (8,3%).

“Amb les dades que hem conegut hui, València continua situant-se com la gran ciutat que més ocupació està creant. Al novembre vam tindre rècord d’afiliacions a la Seguretat Social des de fa 16 anys; i aquestes xifres, al costat de les d’atur que hem conegut hui mostren la consolidació de l’ocupació a la ciutat de València”, ha destacat el regidor d’Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán.

“Totes aquestes xifres demostren que la recuperació econòmica s’està produint a València i, de fet, el dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora”, ha indicat Sanjuan.

“És inqüestionable: les dades ens indiquen que anem pel camí adequat, però així i tot no baixem la guàrdia. Des de València Activa continuarem treballant per a millorar l’ocupabilitat dels valencians i valencianes, posant especial atenció als col·lectius que més dificultats afronten”, ha conclòs Borja Sanjuan.