Menú

Urbanisme licita les obres de millora d’accessibilitat en 26 punts de Benimàmet

L’Ajuntament de València ha iniciat la licitació de les obres de millora de fermes, pacificació del trànsit i millora de l’accessibilitat en diversos carrers del poble de Benimàmet. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha avançat que el projecte compta amb un pressupost de 434.964,17 euros amb finançament de la Diputació de València i que, una vegada adjudicada l’obra, s’executarà en un termini de tres mesos. “Aquestes obres, que contemplen 26 actuacions diferents, ens permetran millorar la qualitat urbana en diferents punts del poble de Benimàmet, pacificant el trànsit perquè els veïns i veïnes puguen caminar pels carrers del poble amb major comoditat i seguretat”, ha manifestat la vicealcaldessa.

El projecte que sale ara a licitació inclou el reasfaltat i la rehabilitació de fermes de diversos carrers que han patit deterioració pel pas del temps com a Campament, Silla, Doctor Sorià Benlloch, Crisóstomo Martínez i Elías Tormo. Igualment, amb la finalitat de reduir la velocitat del trànsit rodat, les obres també inclouen diferents actuacions de pacificació del trànsit com la instal·lació de sis passos de vianants sobreelevats o la col·locació de sis lloms d’ase, xicotetes elevacions de la calçada que obliguen els vehicles a reduir la velocitat.

Pel que respecta a les millores d’accessibilitat, el projecte, tal com ha informat Gómez, preveu també l’adaptació d’alguns passos de vianants existents perquè s’ajusten a la normativa, realitzant nous rebaixes amb arracades i paviments adequats per a augmentar la seguretat i reduir la possibilitat de relliscades.

El projecte, ha afegit Gómez, “se suma a altres actuacions realitzades recentment en Benimàmet com les obres de millora de l’accessibilitat en voreres i passos de vianants que van finalitzar el mes de juliol passat. En total, es van intervindre fins a 30 passos de vianants amb una inversió de 166.000 euros en un projecte que, sumat al qual ara licitem, ens permet avançar en la millora de la qualitat, la seguretat i l’accessibilitat de l’espai públic dels pobles de Benimàmet i Beniferri, renovant els seus carrers gradualment i resolent el que fins ara suposava un problema per a garantir la mobilitat segura de molts dels seus veïns i veïnes”.