Menú

Sandra Gómez: “Vull construir la València de les xiquetes i xiquets”

La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat la seua proposta per a convertir València a la ciutat de les xiquetes i els xiquets incorporant pressupostos participatius infantils perquè puguen decidir quina ciutat volen i projectes emblemàtics en les noves zones verdes que seguisquen l’exemple del Gulliver que va construir l’ex alcaldessa socialista Clementina Ródenas. La candidata ha presentat el seu pla per als més xicotets després de mantindre una trobada aquest Nadal amb un grup de xiquetes i xiquets de diferents barris de la ciutat per a recollir les seues idees per a adaptar València a les seues necessitats.

“Hem mantingut una trobada amb els més xicotets perquè volem conéixer la seua visió, un punt de vista molt diferent al nostre, perquè vull construir la València dels xiquets i les xiquetes. I això significa entendre que no tenen les mateixes necessitats o que no veuen la ciutat amb els nostres ulls. Per això, hem de repensar l’espai que compartim treballant amb ells i escoltant-los. I més enllà de demanar més zones verdes més parcs o més zones infantils, han eixit propostes molt interessants que venen a demostrar que la generació que ve farà de València una ciutat moltíssim millor”, ha explicat la vicealcaldessa i candidata socialista.

Gómez ha incidit en què els xiquets i xiquetes han incidit en propostes com el pla d’espais escolars segurs, el foment d’entitats d’oci dedicat als més xicotets o l’impuls de la participació juvenil “perquè des de ben xicotets siguen protagonistes de la ciutat en la qual vivim. Hem d’escoltar-los més i crear definitivament el Consell Municipal de la infància, un ens que no tenim a la nostra ciutat i que, com a alcaldessa, em compromet a desenvolupar. A més, vull introduir els Pressupostos Participatius fets pels més xicotets perquè des de ben xicotets puguen decidir i construir la ciutat que volen”, ha continuat la candidata socialista a l’Alcaldia.

Finalment, la vicealcaldessa ha apostat per desenvolupar projectes emblemàtics per als xiquets i xiquetes com el Gulliver que va construir Clementina Ródenas al jardí del Túria. “Hauríem d’intentar desenvolupar projectes més emblemàtics com en el seu moment va ser el Gulliver, que ho va desenvolupar Clementina Ródenas, la nostra alcaldessa socialista, i que d’alguna forma volia construir aqueixa ciutat dels xiquets i que, crec, que lamentablement no s’ha seguit amb aqueix esperit. I a mi sí que m’agradaria representar com a alcaldessa aqueixa visió amb un projecte que puga respondre al fet que València ha de ser també una ciutat per als més xicotets”, ha conclòs.

I és que, en les propostes dels xiquets i xiquetes que han participat en el trobades es repeteixen la necessitat d’incrementar les conversions en zona de vianants, posar més carrils bicis, apostar per l’energia solar i, també, que els parcs tinguen activitats i mobiliari per als majors.