Menú

Urbanisme licita les obres de reurbanització de l’entorn de l’estació del Cabanyal

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que la Junta de Govern ha aprovat la licitació de “la major obra de reurbanització” inclosa en l’estratègia EDUSI del barri del Cabanyal, finançada amb fons europeus, “un altre gran projecte per a la nostra ciutat que durà a terme la reurbanització del costat oest del barri del Cabanyal, a l’entorn del carrer de la Serradora i l’estació de tren”.

Esta obra modificarà el traçat de la calçada al carrer de la Serradora, desviant el trànsit cap a una nova rotonda enjardinada situada entre l’avinguda de Blasco Ibáñez i l’estació del Cabanyal. Així, s’allibera tot l’espai entre l’estació i el Cabanyal per poder generar una gran plaça i zona verda a mode d’entrada al barri, i com a acabament final de Blasco Ibáñez.

Esta nova plaça de connexió del barri amb l’estació acollirà una quantitat important d’arbratge i vegetació, i generarà un espai de passeig i descans dotat d’elements de mobiliari accessible i sistemes de drenatge sostenible. Així, integrats en el disseny d’estes zones verdes, es formaran cinc àrees reafonades o d’infiltració per a la recollida d’aigües, dos d’elles vegetats i que, per tant, actuaran, a més, com a filtre verd per al tractament de les primeres aigües de vessament.

Gómez ha explicat que l’actuació comprén igualment la instal·lació del carril bici, millora del paviment de voreres, ampliació d’escocells, i millora global de l’accessibilitat als carrers de la Serradora i de Marí Blas de Lezo. A més, es genera una altra gran zona verda al costat del centre de salut, conformant un entorn més saludable per este, i millorant l’accessibilitat dels carrers que comuniquen els barris de l’Illa Perduda i Beteró amb este equipament.

L’obra, que es licita amb un pressupost de més de 5.350.000 euros, té un termini d’execució aproximat de 12 mesos, després dels quals el Cabanyal tindrà la seua nova gran plaça d’entrada al barri.

“Recuperem així espais fins fa poc condemnats a l’enderrocament, fent d’esta part del barri un nou lloc de trobada i de vida per a tots els veïns i veïnes”, ha revindicat Gómez, qui ha posat l’accent que “on abans hi havia degradació ara hi haurà zones verdes i parcs que s’ompliran de vida”.

A més, ha recordat altres projectes integrats en l’estratègia EDUSI que “ja estan en licitació i pendents que s’adjudiquen en les pròximes setmanes”. Es tracta de les obres d’altres dos importants projectes que comptaran amb una inversió total de més de cinc milions d’euros. El primer suposa la urbanització de tres eixos est-oest i el segon preveu la reurbanització completa de l’àrea delimitada dins de l’illa oest del barri. També en este àmbit estan en obres o en licitació noves dotacions com la nova escoleta infantil, el centre de dia per a persones majors, el centre d’ocupació o el nou centre cívic del barri.

Sandra Gómez ha assenyalat que esta nova obra és “molt simbòlica” perquè “a través del projecte “València, ciutat de places” generarem espais per als vianants, compartits i més amables també ací en el lloc que el PP volia derrocar per a ampliar Blasco Ibáñez i que simbolitza que este model depredador ja no té lloc a la nostra ciutat”.