Menú

Urbanisme completa la renaturalització dels passejos comercials del Pla del Remei

Les vies més comercials del Pla del Remei ja lluixen al complet nou arbratge, mobiliari i espai per als vianants, una vegada finalitzades les obres de renovació i millora dels carrers Isabel la Catòlica i Martínez Ferrando. La renovació d’este àmbit, iniciada per Urbanisme en 2015, ha suposat la transformació de més de 1,5 quilòmetres de carrers, i la plantació de 90 nous arbres. La campanya “Els carrers del centre, per a la gent”, presentada esta setmana, destaca la importància d’estes actuacions de millora de l’espai públic en una de les zones més transitades, i amb major presència comercial de la ciutat, que ha suposat una inversió total de més de 3,2 milions d’euros.

El barri del Pla del Remei és una de les zones comercials més actives de la nostra ciutat, amb centenars de comerços i restaurants, on es troba a més el Mercat de Colón, una joia arquitectònica que, després de la seua rehabilitació per part d’AUMSA, s’ha convertit en referència i punt de trobada del barri i de tota la ciutat.

La regidora d’urbanisme Sandra Gómez, al costat de l’associació de veïns del Pla del Remei i l’associació de comerciants del centre històric ha presentat aquest dimecres la campanya “Els carrers del centre, per a la gent”. La campanya posa en valor les obres realitzades des de 2015 per a la millora de l’espai públic d’este àmbit i els seus beneficis per a la ciutadania i el comerç local.

Les recents obres de renovació d’Isabel la Catòlica, i del carrer Martínez Ferrando, se sumen als més de 1,5 km de carrers reformats en el barri. Així, sis de les vies més comercials de la ciutat han ampliat les seues voreres per dedicar el 70% de l’espai a les persones, i un 30% al trànsit rodat. Estes actuacions han inclòs nou mobiliari urbà, paviments més còmodes, passos de vianants accessibles, aparcabicis, i zones de parada i càrrega i descàrrega, que faciliten la mobilitat per als vianants i un trànsit ara més calmat, reduint el soroll i la contaminació.

En total, des de 2015 s’han invertit més de 3,2 milions d’euros en la renovació d’esta zona finançat en part amb fons Next Generation en el cas d’Isabel la Catòlica, per la seua contribució a la millora d’espai públic i de la mobilitat sostenible.

La renaturalització té a més un paper important en estes actuacions, que han suposat la plantació de 90 arbres de fins a cinc espècies diferents, que milloren la qualitat ambiental en estos carrers fins ara sense vegetació. Així, cadascuna d’estes vies han passat a ser passejos arbrats, cadascun amb una espècie diferent. Els nous til·lers i carrasques d’Isabel la Catòlica se sumen a les pereres de flor d’Hernán Cortés i Félix Pizcueta, els gingkos de Pizarro, o els freixes de Conde Salvatierra.

Des de la setmana vinent, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants del Centre Històric, es distribuiran postals i bosses de compra amb el lema de la campanya en els comerços de la zona, en una acció que coincidix amb les compres nadalenques i el pròxim període de rebaixes.

“Amb la finalitat de les obres d’Isabel la Catòlica i de Martinez Ferrando, o la pròxima reforma de Gravador Esteve i Sorní, completem la renovació dels carrers més comercials de la nostra ciutat. El que abans eren simples vies de pas i de trànsit, ara són passejos comercials més amables i verds. Calles amb desenes d’arbres que acompanyen ara les nostres compres, i oferixen ombra, color, i un aire molt més net al Pla del Remei”, ha conclòs la vicealcaldessa.