Menú

Urbanisme aprova el projecte de reurbanització del carrer Jaume II de Benicalap

Sandra Gómez destaca que este projecte recupera espais públics de Benicalap per a generar entorns de trobada per al veïnat

“El barri de Benicalap recupera amb este projecte espai per al vianant, i a més suma una nova plaça enjardinada de més de 1000 metres quadrats”, ha afirmat la vicealcaldesa y concejala de Desarrollo y Renovación Urbana, Sandra Gómez, qui ha explicat que este projecte s’emmarca dins de l’estratègia València Ciutat de Places i tindrà un termini aproximat d’execució d’obres de quatre mesos, amb una inversió de 358.000 euros.

El projecte de reurbanització abasta un àmbit total de 1900 metres quadrats incloent tres actuacions diferents. D’una banda, en el solar del carrer Alqueries de Bellver amb el carrer Jaume II, es planteja una nova plaça enjardinada. A més, s’amplia i regularitza la vorera de Jaume II al costat del clos perimetral del CEIP Lluís Guarner, ampliant així el pati del col·legi. Finalment, es reurbanitza un altre tram del carrer Jaume II, entre el carrer de la Florista i l’avinguda de Burjassot.

En la primera zona a intervenir, al costat del carrer Nicasio Benlloch i al CEIP Lluís Guarner, s’amplia la vorera sud fins als cinc metres, per a plantar nou arbratge i guanyar espai per al trànsit per als vianants. A més, l’obra inclou el desplaçament del mur del col·legi, ampliant el pati.

En la segona zona, es transforma el solar sense ús situat en l’encreuament de Jaume II amb el carrer Alqueries de Bellver, en una nova plaça enjardinada de 1.100 metres quadrats, completant així la urbanització de tot l’àmbit, ampliant la plaça i jardins ja existents al costat del col·legi. En esta plaça, es distribuiran diferents parterres amb vegetació i plantes de diverses grandàries, donant continuïtat al jardí existent. El nou arbratge de major port, projectarà ombra a esta nova plaça i millorarà la temperatura ambiental de la zona. En total, la plaça sumarà 13 nous arbres i més de 1.000 plantes aromàtiques com, murtes, sàlvies i grinyolares.

En la zona de jocs, el paviment comptarà amb xicotets desnivells o muntanyes i una torre de jocs en la part central. A més, es col·locarà mobiliari urbà accessible, que inclourà bancs isquiàtics, creant noves zones d’estada i descans per als veïns i veïnes de Benicalap.

Finalment, es preveu la reurbanització del tram de Jaume II situat entre el carrer Florista i l’Avinguda Burjassot, amb la renovació completa del paviment i l’ampliació de les seues voreres. Actualment, este tram de carrer no complix les mínimes condicions d’accessibilitat, amb voreres estretes de menys d’un metre i sense el paviment adequat. La nova actuació corregirà aquesta situació, generant així voreres pavimentades de més de dos metres d’ample, incloent-hi nou arbratge i millorant l’accessibilitat i qualitat ambiental d’este carrer.

Les obres s’executaran en un termini aproximat de quatre mesos i compten amb un pressupost de licitació de 358.000 euros (IVA inclòs).“El projecte València Ciutat de Places aplega a Benicalap per a transformar un solar en desús en una nova plaça enjardinada amb vegetació, jocs infantils i mobiliari urbà accessible”, ha conclòs la vicealcaldessa.