Menú

València Activa i Lambda s’uneixen per a ajudar a buscar treball a persones del col·lectiu LGTBI+

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha signat un conveni amb Lambda Col·lectiu LGTBI+ per a afavorir la integració laboral de persones LGTBI+ amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Durant la signatura d’aquest conveni, signat pel regidor d’Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuan, en representació del consistori, i Juan Francisco Fernández Hernández, coordinador general de Lambda Col·lectiu LGTBI+, Sanjuan ha explicat que amb aquest conveni “s’intenta obrir un ventall d’oportunitats a aquelles persones que més el necessiten, sense distinció, millorant la seua ocupabilitat i, d’aquesta manera, les seues condicions sociolaborals.”

“No totes les empreses gestionen d’igual manera la diversitat i en algunes ocasions les persones del col·lectiu LGTBI+ poden veure minvades les seues opcions davant una discriminació en els processos. Encara existeix un biaix que genera discriminació i des de les administracions, a més de treballar per a erradicar-lo, hem de treballar per a generar més oportunitats per a les persones que els pateixen”, ha defensat el regidor.

Per part seua, Juan Francisco Fernández, ha assegurat que des de l’entitat que coordina consideren “molt positiu aquest acord de col·laboració amb un organisme públic com València Activa que permetrà accions locals que impulsen l’accés de la comunitat LGTBI a l’ocupació, en concret de la població trans, la més vulnerable en aquest àmbit”. “Aquesta col·laboració permetrà conéixer la realitat de la inserció de les persones amb les quals treballem en Lambda i que tinguen més oportunitats en el mercat laboral”, ha matisat.

Després de la signatura d’aquest conveni es crearà un grup de treball per a enfocar d’una manera més eficient l’orientació laboral del col·lectiu, i elaborar conjuntament un protocol d’actuació a seguir amb l’objectiu de contribuir a la incorporació laboral de persones LGTBI+ desocupades en cerca activa de millora d’ocupació. D’igual manera, es dissenyaran tallers i jornades que milloren la inserció i integració del col·lectiu

Més enllà de l’assessorament i orientació laboral que desenvoluparà València Activa, les persones derivades per Lambda podran accedir al servei de coaching per a l’ocupació, a formació, i podran rebre assessorament inicial i accés a serveis especialitzats en emprenedoria.

A més, totes dues entitats podran impartir tallers sociolaborals per a la millora de l’ocupabilitat; realitzar jornades de sensibilització per a afavorir la inserció del col·lectiu LGTBI+ en les empreses valencianes o col·laborar en l’organització de ponències, premis, i altre tipus de jornades que afavorisquen la integració del col·lectiu LGTBI+.

La col·laboració entre València Activa i Lambda ha sigut constant en els últims anys, amb un programa d’orientació laboral per a aquest col·lectiu o amb el taller de plumofobia que va impartir València Activa amb la finalitat d’analitzar i ajudar al col·lectiu LGTBI+ a superar la discriminació laboral a la qual s’enfronten en nombroses ocasions per la seua condició sexual. Gràcies a aquests programes quasi un centenar de persones han sigut ateses per València Activa, aconseguint més d’una trentena d’insercions, això és, 1 de cada 3 persones d’aquest col·lectiu ateses per València Activa van trobar treball.

Sobre Lambda

Lambda és una associació privada sense ànim de lucre que es constitueix motivada per la situació de discriminació legal i marginació social que pateix el col·lectiu LGTBI+. Treballa en la societat denunciant públicament la discriminació legal i marginació social cap al col·lectiu LGTBI+, educant sobre la realitat del fet homosexual, bisexual i trans, i lluitant per a aconseguir la completa igualtat legal i social de totes les persones amb independència de la seua orientació sexual i identitat de gènere.